Saltus ontzorgt op een prettige manier

31 januari 2019

Voordat de gemeente Waddinxveen de nieuwe wijk Park Triangel ontwikkelde, beheerde Saltus Beheer zo’n honderd hectare voor de gemeente. Wat zijn hun ervaringen met het uitbesteden van beheer? Saltus beheer ontzorgt ons op een prettige manier hiermee.

De gemeente besteedde het volledige beheer aan Saltus uit. ‘Dat is op de meest efficiënte manier gebeurd. Het meeste is in één pakket aan één agrariër in beheer gegeven. Daarnaast verzorgde Saltus Beheer leegstandsbeheer voor ons voor twee tot drie woningen. De wijk is nu volop in aanbouw en het beheer loopt nu op zijn einde. Ik denk dat Saltus bijna veertien jaar voor ons actief is geweest’, schat Robert Jan van den Brink, projectmanager bij de Gemeente Waddinxveen in. ‘Zolang ben ik er zelf nog niet bij betrokken, maar de samenwerking met Saltus Beheer is ons goed bevallen.’ Het ontzorgt onze administratie en Saltus Beheer heeft kennis van zaken die wij als gemeente niet hebben.

Digitaal

‘Wat opvalt aan de werkwijze van Saltus is dat ze op een prettige manier ontzorgen. Zeker toen ze een aantal jaren geleden de overstap maakten op digitale kaartsystemen. Bij de jaarlijkse bespreking van het beheer geven de digitale kaartjes veel inzicht en kun je snel beslissingen nemen over het verdere verloop. Het beheer kost ons zo weinig tijd. Verder is alles juridisch goed geregeld en hebben we nergens juridische discussies gehad met pachters of gebruikers. Dat is tegenwoordig heel wat waard. Verder verliep de samenwerking prettig; het kantoor is goed bereikbaar en zaken worden snel opgepakt. Toen we in het kader van gebiedspromotie een Bouw & Bagger Run, een soort survivaltocht, wilden organiseren over een deel van de verpachte gronden had rentmeester Arno Haaijer dat in overleg met de pachter zo geregeld.’

Ook bos- of landbouwgronden in uw eigendom waar u het beheer van wilt uitbesteden? Neem contact op met de rentmeesters van Saltus Beheer om te kijken wat zij voor u kunnen betekenen.