Kopen en Verkopen

Heeft u de volgende vragen over het kopen of verkopen van grond? Wij zijn u graag van dienst.

  • Hoe kan ik mijn verpachte grond verkopen?
  • Ik wil mijn broers en zussen uitkopen; hoe regel ik dit goed?
  • De gemeente wil mijn grond kopen; wat moet ik doen?

Saltus Beheer is een deskundige partij bij het kopen en verkopen van agrarisch onroerend goed, zoals landbouwgrond en bos. Boerenverstand en een groot netwerk in de agrarische sector leveren het beste onderhandelingsresultaat. Bovendien ondersteunt Saltus Beheer u graag en zorgt voor een vlotte afhandeling. Hoe onze klanten onze dienstverlening ervaren, leest u hier.

Hoe werkt het proces van kopen en verkopen van grond?

Kopen van grond

Heeft u al grond op het oog? Of kunt u niet het perceel vinden dat u zoekt? Saltus Beheer helpt u bij de zoektocht naar het juiste perceel en zet zich volledig in voor het optimale onderhandelingsresultaat. De rentmeester van Saltus Beheer brengt uw wensen in kaart en gaat vervolgens voor u opzoek. Indien geschikte grond is gevonden, voert de rentmeester de onderhandelingen en controleert de juiste vastlegging van afspraken in de overeenkomst. Zo weet u zeker dat u niets over het hoofd ziet en na de koop voor verrassingen komt te staan.

Saltus Beheer heeft een breednetwerk in de agrarisch vastgoedmarkt en weet wat er te koop is en kent de prijzen in de markt door haar lokale betrokkenheid. Saltus Beheer regelt voor u desgewenst het beheer tegen een goede pachtprijs en zoekt daar een passende pachter bij. Meer over de werkwijze van Saltus Beheer.

Verkopen van agrarisch vastgoed

Wilt u grond verkopen of uw agrarische bedrijf en/of opstallen? We helpen u graag bij het verkooptraject. De verkoop start met een inventarisatie van het vastgoed. Hierbij kijken wij naar vele aspecten zoals de ligging, publiekrechtelijke bepalingen en privaatrechtelijke bepalingen. Vervolgens adviseert de rentmeester u over de vraagprijs.

Voor de verkoop stellen wij een aanbiedingsbrochure op. Wij dragen zorg voor de aanbieding van de grond en voeren als vertegenwoordiger van u de gesprekken met potentiële partijen. Soms heeft Saltus Beheer door haar uitgebreide netwerk al een potentiële koper op het oog. Indien gewenst kunnen wij zorg dragen voor een presentatie op fundalandelijk.nl, landbouwgrond.nu en eventueel advertenties in lokale bladen. Ook een facebook campagne behoort tot de mogelijkheden. Het kantoor zorgt voor de bezichtigingen, een goed onderhandelingsresultaat, de correcte vastlegging in de koopovereenkomst en afwikkeling bij de notaris.

Saltus Beheer staat particulieren, agrariërs, overheden, beleggers en investeerders bij met hun aankoop en verkoop van agrarisch onroerend goed. Ook bij onteigeningssituaties helpt Saltus Beheer u graag.

Bent u benieuwd hoe wij u van dienst kunnen zijn? Neem contact op.