Provincie Gelderland verpacht circa 1.000 ha via www.pachtgrond.nu

09 januari 2019

Vanaf 9 januari 2019 biedt de provincie Gelderland diverse percelen landbouwgrond in pacht aan via pachtgrond.nu. In totaal wordt er gefaseerd circa 1.000 hectare grond aangeboden. Via pachtgrond.nu kunnen geïnteresseerden inschrijven op de pachtobjecten. De eerste fase van circa 100 hectare bestaat uit 33 objecten en sluit 23 januari 2019 om 14:00 uur. De provincie Gelderland regelt voor het vierde jaar op rij de uitgave van haar pachtgronden via het online platform.

Transparant

Op het platform pachtgrond.nu biedt de provincie Gelderland de pachtgronden de komende periode gefaseerd per inschrijving aan. De aangeboden pachtgronden betreffen gronden die de provincie voor provinciale projecten of programma’s aankocht en voormalige BBL-gronden. Gelderland wil deze gronden openbaar, transparant, duurzaam en marktconform in pacht uitgeven. Met de uitgifte van de pachtgronden op pachtgrond.nu wordt aan deze doelstelling volledig voldaan.

Procedure

Op pachtgrond.nu kunt u alle objecten raadplegen. Hier kunnen geïnteresseerden per object een omschrijving, een kaart en de gebruiksvoorwaarden vinden. Al deze gegevens kunt u ook lezen in een brochure, die u via het platform kan downloaden. Na het aanmaken van een account, kunt u via het digitale inschrijfformulier van elk object een bod uitbrengen. Bieden kan onbeperkt en kosteloos. Voor het pachten van grond moet echter voldaan worden aan bepaalde voorwaarden. Deze zijn eveneens te raadplegen op het platform. Pachtgrond.nu is een initiatief van rentmeesterskantoor Saltus Beheer.