Nieuwe Rentmeester aan de slag bij Saltus Beheer

05 november 2019

Anton Brummel (23) is de nieuwe Rentmeester bij Saltus Beheer. Hij volgde de opleiding Bos- en Natuurbeheer met specialisatie Rentmeesterij aan Hogeschool Van Hall Larenstein. Na zijn opleiding werkte hij bij landgoed Bonenburg in Heerde als rentmeester. Hij deed het beheer van 90 hectare, hoofdzakelijk bestaande uit landbouw en bos en natuur. Nu een aantal projecten zijn afgerond en het landgoed het beheer met zorg gaat combineren, koos Anton voor een nieuwe uitdaging. Die vond hij bij Saltus Beheer.

Rentmeestersvak verder eigen maken

‘De nieuwe functie past helemaal in mijn straatje. Per 1 november ben ik begonnen voor 32 uur en mogelijk dat het aantal uren in de toekomst wordt uitgebreid. Na een inwerkperiode ga ik onder andere assisteren bij het voorbereiden van aankoop, verkoop, taxaties, het opstellen van pacht-, huur- en jachtcontracten en beheeradvies. Maar eerst moet ik thuisraken in de contractadministratie. Natuurlijk hoop ik ook af en toe de laarzen aan te doen voor het bezoeken van taxatieobjecten of beheerspercelen. Ook wil ik me verdiepen in het vakgebied en aspirant lid worden van de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters en me certificeren bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs voor het doen van taxaties.

Agrarisch bloed

Anton is niet van agrarische komaf, maar heeft wel agrarisch bloed. Hij teelt aardappels en houdt pluimvee en Dexter koeien. Op dit moment heeft Anton zes koeien van dit bijzonder kleine ras als hobby, maar hoopt hij meer zorg aan de dieren en de fokkerij te kunnen besteden.

In contact komen met Anton? Dat kan via a.brummel@saltusbeheer.nl