• Deskundige en verantwoorde taxatie van grond
  • Taxaties

Taxaties

Het waarderen van landelijk vastgoed kan om verschillende redenen noodzakelijk zijn. Bijvoorbeeld als er sprake is van verkoop, vererving, onteigening of financiering. De rentmeester van Saltus Beheer is als taxateur geregistreerd bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Dit keurmerk garandeert een vakkundige en betrouwbare aanpak van taxaties van gronden en gebouwen.

Taxeren, hoe gaat dat in z’n werk?

Voor het opstellen van de taxatie brengt de taxateur een bezoek aan het te taxeren object. Er vindt een analyse van de markt en de waarde bepalende factoren plaats. Onderdelen van deze analyse zijn transacties in de omgeving, grondkwaliteit, bestemmingsplan etc. Specifiek voor het doel van de taxatie wordt het taxatierapport opgesteld. In het taxatierapport verantwoorde de taxateur de waarde aan u.

Wilt u meer weten over taxaties? Neem gerust contact met ons op.

Meest gestelde vragen

Taxaties

Ik ben aangeslagen voor de onroerendezaakbelasting (OZB) voor mijn landbouwgronden. Is dit correct?

Als u als particulier een OZB-aanslag ontvangt, waarin uw landbouwgronden zijn opgenomen die u heeft verpacht aan een bedrijfsmatige agrariër, dan bent u ten onrechte aangeslagen voor deze gronden. Landbouwgrond is vrijgesteld. Als u twijfelt over de OZB-aanslag neem dan gerust contact met ons op voor advies.

Ik heb grond geërfd, wat nu?

Het kan noodzakelijk zijn dat u de grond laat taxeren. Daarnaast biedt Saltus Beheer de mogelijkheid de gronden voor u te verpachten. Ook kunt u besluiten de grond te verkopen. De rentmeesters zijn u graag van dienst.

Wellicht ook interessant voor u

Mailchimp

Geen ontwikkeling missen? Meld je aan voor onze updates