Grond geërfd, wat kunt u doen?

13 november 2017

Heeft u een stuk grond geërfd, maar weet u niet goed wat de mogelijkheden zijn? In de brochure ‘Grond geërfd, wat nu?’ leest u alles over de mogelijkheden.

Het erven van onroerende zaken als grond is niet zo eenvoudig als het in nalatenschap krijgen van bijvoorbeeld geld of sieraden. Erft u een stuk land, dan krijgt u te maken met veel meer regelgeving en wetten dan waar u waarschijnlijk op rekent. U betaalt vanzelfsprekend erfbelasting, maar u bent ook vermogensbelasting over de geërfde grond verschuldigd.

Er zijn veel mogelijkheden, maar wat is wijsheid?

Los van het feit dat u waarschijnlijk niet precies weet hoeveel de grond waard is, is de kans reëel dat u het vereiste bedrag niet zomaar kunt betalen aan de fiscus. Het kan in dat opzicht soms aantrekkelijker zijn om de grond te verkopen. Aan de andere kant, kan het op langere termijn juist voordeliger zijn om de grond te behouden en (tijdelijk) te verpachten. Er zijn veel mogelijkheden, maar wat is wijsheid?

Grond geërfd, wat nu?

In de brochure ‘Grond geërfd, wat nu?’ maken we u wegwijs in de hoeveelheid regels en mogelijkheden op het gebied van het erven en het in bezit krijgen van grond. Na het lezen weet u wat u het beste met uw geërfde grond kunt doen.

Lees alles over

  • Wat er komt kijken bij een erfenis
  • Wat grond waard is
  • Hoe taxeren werkt
  • Wat de opties zijn met de geërfde grond
  • Hoe verpachten werkt
  • Wat voor u de beste optie is

Ontvang de brochure direct in uw mailbox

Whitepaper formulier

 Wijzig dit bericht.