Buurmans grond is maar één keer te koop

28 mei 2020

Buurmans grond is maar één keer te koop. Onlangs verkocht Saltus Beheer namens een familie een perceel landbouwgrond in Olst (Ov). Als verkoper van de grond vertelt de zoon over zijn ervaring met Saltus Beheer.

De vader van de familie had nog een stukje grond van ruim een hectare in de buurtschap De Eikelhof in Olst. Aangezien hij in een verpleeghuis woont, had hij zijn zoon gemachtigd om de grond te verkopen: ‘Ik ben zelf timmerman van beroep. Ik zit dus niet meer in het boerenleven en heb dus helemaal geen verstand van het verkopen van agrarische grond. Via internet zocht ik op verkoop van grond en vond Saltus Beheer. De informatie op de website vormde voor mij aanleiding om contact op te nemen. Dat contact verliep gemoedelijk. We maakten een afspraak en we zijn begin januari bij het perceel gaan kijken. De rentmeester van Saltus Beheer maakte vervolgens foto’s voor de aanbiedingsbrochure en plaatste een verkoopbord.’

Tevreden over dienstverlening Saltus Beheer

Al gauw diende zich een belangstellende aan. Zijn vertegenwoordiger deed een eerste bod en na een tegenbod van ons was het al vrij snel beklonken. Uiteindelijk heeft de aanliggende eigenaar de grond gekocht. Buurmans grond is tenslotte maar een keer te koop. De grond blijft ook nog eens in de familie, want de nieuwe eigenaar is mijn neef. ‘Ik ben er achteraf heel blij mee hoe het is gegaan. Rentmeester Anton Brummel van Saltus Beheer heeft het ook super gedaan. De omgang was netjes en direct. Recht door zee; daar hou ik van. Aan de dienstverlening van Saltus Beheer hangt natuurlijk wel een prijskaartje, maar het kantoor zorgt dan ook voor de presentatie van het object, bezichtigingen, een goed onderhandelingsresultaat, de correcte vastlegging in de koopovereenkomst en afwikkeling bij de notaris. Eind februari stond het geld al op de rekening’, blikt de zoon tevreden terug.