Anton Brummel: Op weg van aspirant naar volwaardig rentmeester NVR

07 april 2020

Anton Brummel is inmiddels vijf maanden aan de slag bij Saltus Beheer en het bevalt hem goed: ‘De samenwerking is heel prettig en de sfeer is goed. Het werk is veelzijdig en heel afwisselend.’

‘Ik ben in de dagelijkse praktijk in samenwerking met mijn collega Arno Haaijer bezig met advisering over de verschillende vormen van pacht en het opstellen van pachtcontracten, het opstellen van verkoopbrochures voor te verkopen objecten en voorbereidingen voor taxaties. Daarnaast krijgt het opbouwen van een netwerk met klanten en collega rentmeesters en makelaars natuurlijk ook veel aandacht’, vertelt Anton.

Contact met mensen

Anton: ‘Vanuit een praktische baan buiten, als rentmeester bij Landgoed Bonenburg in Heerde, zit ik nu veel binnen. Dat was wel even wennen, maar dat hoort ook bij de startfase. Volgende week bijvoorbeeld zit ik bij een verpachter en pachter om een pachtovereenkomst te tekenen. En ik ben ook bezig met het opstellen van een beheerovereenkomst. Ik kom natuurlijk allerlei mensen tegen in dit werk. Voor mij is het belangrijk om mensen in levenden lijve te ontmoeten en elkaar in de ogen te kunnen kijken. Verder zijn er bij Saltus Beheer korte lijntjes. Ik krijg de kans om fouten te maken en ze te herstellen. In korte tijd heb ik al veel geleerd. Door kritisch te blijven, wil ik mij verder door ontwikkelen in het vak.’

Aspirant Rentmeester NVR

Anton mag zich sinds kort Aspirant Rentmeester NVR noemen. Als aspirant lid moet je voldoen aan bepaalde toelatingseisen, zoals opleiding en aanvullende certificaten. Het aspirant lidmaatschap duurt waarschijnlijk zo’n 2 jaar gezien de tot nu toe opgebouwde werkervaring. Tijdens deze periode moet je via cursussen een aantal studiepunten halen en moet je een aantal NVR-ledenbijeenkomsten bezoeken.

Register Taxateur

Anton wil zich graag verder specialiseren in het verrichten van taxaties gerelateerd aan het landelijk gebied. Daarom start hij binnenkort met de opleiding voor het ‘Basisdiploma Taxateur Landelijk en Agrarisch vastgoed’. Na het behalen van het diploma wacht een meester-gezel-constructie. ‘Daarna moet ik een porfolio gaan opbouwen. Mijn werkzaamheden verricht ik dan vanuit een meester-gezel-constructie. Arno Haaijer is namens Saltus Beheer mijn meester en begeleidt mij daarbij. Tenslotte volgt dan nog een assessment. Na dit traject ben ik als alles naar wens verloopt een gecertificeerd taxateur’, zegt Anton hoopvol.