Tweede fase uitgifte pachtgronden Gelderland online op pachtgrond.nu

06 februari 2017

Op 31 januari 2017 is de tweede fase van de uitgifte van pachtgronden van de provincie Gelderland opengesteld voor inschrijving op pachtgrond.nu.  De tweede fase betreft circa 345 hectare verdeeld over 26 burgerlijke gemeenten in de provincie Gelderland. Op het grootste gedeelte van de pachtobjecten in deze fase zijn gebruiksbeperkingen van toepassing.

De pachtgronden van de provincie Gelderland worden voor het kalenderjaar 2017 uitgegeven via hét online platform voor pachtgronden: pachtgrond.nu. De 345 hectare aangeboden pachtgrond ligt verdeeld over de volgende 26 burgerlijke gemeenten in de provincie Gelderland: Apeldoorn, Barneveld, Berkelland, Bronckhorst, Brummen, Buren, Culemborg, Doesburg, Ede, Elburg, Epe, Groesbeek, Harderwijk, Hattem, Heumen, Lochem, Montferland, Nunspeet, Olst-Wijhe, Oost- Gelre, Oude IJsselstreek, Putten, Voorst, Wageningen, West Maas en Waal en Wijchen.

Belangstellenden voor pachtgrond van de provincie Gelderland kunnen op pachtgrond.nu kosteloos een account aanmaken. Met dit account kunnen zij op de website een inschrijving plaatsen op de gewenste pachtobjecten. Op 14 februari 2017 tussen 10 uur en 16:25 uur sluiten de inschrijvingen van de tweede fase. Elk object heeft een ander sluitingstijdstip.

De aangeboden pachtgronden betreffen gronden die door de provincie zijn aangekocht voor provinciale projecten of programma’s en voormalige BBL-gronden. Provincie Gelderland heeft de doelstelling deze gronden openbaar, transparant en marktconform in pacht uit te geven. Met de uitgifte van de pachtgronden op pachtgrond.nu wordt deze doelstelling volledig beantwoord.