Pachtgrond.nu breidt uit met online pachtveiling

16 februari 2015

Het online platform voor pachtgrond, pachtgrond.nu, is uitgebreid met een pachtveiling. Op de website kunnen grondeigenaren hun gronden online in pacht aanbieden. Via een digitale inschrijving op de website kunnen potentiele pachters zich inschrijven op de aangeboden grond. Het toezicht op de inschrijvingen wordt verzorgd door Van Leussen Van den Broek Notarissen. Hiermee zet Pachtgrond.nu de volgende stap in de modernisering van de pachtuitgifte waarbij transparantie en optimalisatie van inkomsten centraal staan.

 

Initiatiefnemer van het platform voor pachtgrond is Saltus Beheer. Rentmeester NVR bij Saltus Beheer Arno Haaijer noemt het platform een groot succes. “Pachtgrond.nu is gelanceerd met als doel om vraag en aanbod van pachtgrond bij elkaar te brengen. Op dit moment is er behoefte aan een transparante uitgifte van pachtgrond waarbij ook de inkomsten worden geoptimaliseerd. Via een belangstellendenregistratie hebben zich al meer dan 2.000 pachtgrondzoekers aangemeld.”

De online veiling op Pachtgrond.nu maakt de pacht eerlijker. Door de schaarste in aanbod van pachtgrond enerzijds, en een grote vraag anderzijds heeft Saltus Beheer de website uitgebreid met een veiling. Agrariërs krijgen zo gelijke kansen op de grond. Door marktwerking wordt een goede prijs voor de grond geboden. Bijkomend voordeel is ook dat verpachters niet meer zelf op zoek hoeven naar pachters. Door het grote aantal belangstellenden is er vaak snel een geschikte pachter voor de grond gevonden.

Wilt u meer informatie over pachtgrond.nu of wenst u een perceel op pachtgrond.nu aan te bieden? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

www.pachtgrond.nu