Eerste fase uitgifte pachtgronden Gelderland online op pachtgrond.nu

26 januari 2017

Op 20 januari 2017 is de eerste fase van de uitgifte van pachtgronden van de provincie Gelderland opengesteld voor inschrijving op pachtgrond.nu.  De eerste fase betreft circa 250 hectare verdeeld over 26 burgerlijke gemeenten in de provincie Gelderland.

De pachtgronden van de provincie Gelderland worden voor het kalenderjaar 2017 uitgegeven via hét online platform voor pachtgronden: pachtgrond.nu. De eerste 250 hectare aangeboden pachtgrond ligt verdeeld over de volgende 26 burgerlijke gemeenten in de provincie Gelderland: Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Berkelland, Bronckhorst, Brummen, Ede, Elburg, Epe, Harderwijk, Heumen, Lingewaal, Lochem, Maasdriel, Neder-Betuwe, Nijkerk,  Nunspeet, Oost- Gelre, Oude IJsselstreek, Putten, Rijnwaarden, Voorst, Wageningen, Westervoort, Winterswijk en Zevenaar.

Belangstellenden voor pachtgrond van de provincie Gelderland kunnen op pachtgrond.nu kosteloos een account aanmaken. Met dit account kunnen zij op de website een inschrijving plaatsen op de gewenste pachtobjecten. Op 3 februari 2017 sluiten tussen 10:00 uur en 17:10 uur de inschrijvingen van de eerste fase. Elk object heeft een ander sluitingstijdstip.

De aangeboden pachtgronden betreffen gronden die door de provincie zijn aangekocht voor provinciale projecten of programma’s en voormalige BBL-gronden. Provincie Gelderland heeft de doelstelling deze gronden openbaar, transparant en marktconform in pacht uit te geven. Met de uitgifte van de pachtgronden op pachtgrond.nu wordt deze doelstelling volledig beantwoord.